BUZZTERMETODEN FÖR OFFENTLIG SEKTOR

Gratis webbinarium - Verksamhetsutveckling med effektiv omvärldsbevakning

Vi är jätteglada över det stora intresset för metoden och erbjuder nu en ny chans att delta i vårt frukostseminarium där vi presenterar hur du inom offentlig sektor kan navigera och forma dagens och framtidens trender till meningsfull utveckling för er verksamhet.

Vi på Docere har utvecklat Buzztermetoden. Metoden är enkel och lättbegriplig för att du och din organisation genom en systematisk process ska kunna fånga in omvärldsförändringar, skapa idéer och inleda verksamhetsutveckling.

Metoden är baserad på Sveriges största trendplattform Buzzter som utgör basen i processen.

Är du nyfiken på hur du och din organisation ska kunna gå från ”nice to know” till något som verkligen gör skillnad? Anmäl dig till vårt frukostseminarium. Där kommer vi att berätta mer om metoden och hur du enkelt kan använda den.

FAKTA

Tid: Onsdag den 15 maj 2024, klockan 08.15-08.55.

Plats: Digitalt, länk till webbinariet skickas ut i god tid.

Webbinariet är kostnadsfritt

ANMÄL DIG HÄR: https://www.docere.se/webbinarium-effektiv-omvarldsbevakning

Testa vår egen AI-futurist

Vi på Docere strävar kontinuerligt med att kunna erbjuda användarna av Buzzter marknadens kraftfullaste omvärldsspaningsverktyg. Som ett led i detta har vi tagit hjälp av OpenAI:s ChatGPT och utvecklat AI-verktyget BuzzterGPT.

BuzzterGPT är en sofistikerad trendspanare som är skicklig på att identifiera och diskutera viktiga trender inom olika områden. Den utmärker sig genom att ge insikter i de viktigaste och framväxande trenderna inom områden som mode, teknik, kultur och mer. När den tillfrågas analyserar den mönster, erbjuder förutsägelser baserat på aktuella data och delar insikter om trender som formar olika branscher.

Här hittar du BuzzterGPT: https://chat.openai.com/g/g-sfrz30tBA-buzztergpt
(Kräver att du har ett ChatGPT-abonnemang)

Årets trendrapport har blivit poddavsnitt!

Årets trendrapport har blivit ett poddavsnitt! Bobo, Diana och Jörgen går härigenom de olika trenderna och diskuterar vad de betyder och vilka konsekvenser de kan få, på kort och lång sikt. Det blir diskussioner om allt från nya AI-prylar, integritet, nyandlighet till social liquid! Varmt välkommen att lyssna.

 

Avsnittet finns här (och på andra poddplattformar): https://open.spotify.com/episode/7J6pZxDSKXR9S4AXIxT2Sh?si=2a30eb5134694a98

 

Vill du beställa vår trendrapport så finns den här: https://www.docere.se/trendrapport

Avsnitt 35: Framtidens tro och andlighet

Vad kommer vi att tro på?

Detta avsnitt av podden har temat framtidens tro och andlighet. Vi har en föreställning om att vi lever i ett sekulariserat samhälle där tro och andlighet tar liten plats. Men är det verkligen så? Allt fler tecken tyder på att traditionella religioner och nyandlighet tar allt större plats i våra liv. Det är också något man pratar allt mer öppet om. Varför är det så och vad kommer vi att tro på i framtiden?

I studion samtalar och diskuterar framtidsforskarna Bobo, Diana och Jörgen om vilken utveckling vi ser och vilka konsekvenser det kan få om tro och andlighet tar större plats i våra liv och i samhället.

https://open.spotify.com/episode/1pnyzU0BVeYVJNTO8DjB9V

Avsnitt 34: Framtiden möten och relationer

Är det du eller ditt digitala alter ego som har möte i morgon?

Detta avsnitt av podden har temat framtidens möten och relationer. Den digitala tekniken har förändrat vårt sätt att mötas. En förändring som accelererade under pandemin. Vilka konsekvenser får det för våra relationer? Och hur kommer vi att mötas i framtiden? Kanske är det så att det fysiska mötet blir ännu mera värdefullt. Eller tar den virtuella tekniken över?

Kanske kommer vi till och med att träffa virtuella kompisar!

Lyssna här (och på andra poddplattformar): https://open.spotify.com/episode/3CZdG4tr7udpFzmKdQOmCF?si=1ee9bd3b687b4774

Avsnitt 32

Avsnitt 32: I väntan på apokalypsen

 Varför är det så populärt att prata om apokalypser och fyller de någon funktion?

 Detta avsnitt av podden har temat apokalypser. Hur nära en sådan är vi egentligen? Historien är fylld av olika berättelser på temat mänsklighetens undergång. Allt från Bibeln till vikingarnas Ragnarök. Vi diskuterar vad dessa berättelser fyller för funktion när vi spekulerar om framtiden. Och ligger det någonting i alla dessa berättelser. Hur när är vi egentligen en AI-apokalyps? Det blir även hel del tips om hur du kan faktiskt kan ha nytta av att tänka på apokalypser.

Lyssna här (eller på annan poddplattform): https://open.spotify.com/episode/1SxDvefffPV1NZaQXkT48B

Avsnitt 30

Hur ser framtidens stad ut?

 

I detta avsnitt är staden och dess framtid i fokus. Staden är skådeplatsen för vår brytningstid. Vi som lever i den idag har svårt att skönja vilken riktning utvecklingen tar. Staden har helt enkelt fastnat mitt i dess förändring och det som en gång var dess drivande själ, dvs handel, arbetsplatser samt konst och kultur minskar nu sitt fysiska utrymme och flyttar in till den virtuella världen. Vad kommer framtidens stad att fyllas med? Vilka faktorer kommer att vara viktiga för att attrahera människor och företag till staden?

 

Lyssna: https://open.spotify.com/episode/0Bwg2i6KOxyk0EYF2ACFIp

Avsnitt 29

Kommer vi att bo i cyberspace i framtiden?  

Denna gång samtalar vi på temat en virtuell framtid. Vi ser hur gränsens mellan vad som är verkligt (fysiskt) och virtuellt blir allt otydligare. Parallellt växer det nu fram en ny virtuell värld, med egen ekonomi, egna affärsmodeller och egna invånare. Vad betyder den här utvecklingen för oss människor, företag och samhälle?  I podden samtalar och diskuterar framtidsforskarna Bobo, Diana och Jörgen om vilken utveckling vi ser och hur det kommer att påverka vårt samhälle i framtiden.

Lyssna här (finns även på andra plattformar): https://open.spotify.com/episode/1cTQ13tTYnASoLOoXI9gH5?si=9423ecb1dd314536

Nyhetsbrev April

AI förändrar vårt kompetensbehov

Går AI-utvecklingen för snabbt? För en tid sedan skrev 1 000-tals forskare under ett upprop att vi behöver pausa utvecklingen av AI, https://futureoflife.org/open-letter/pause-giant-ai-experiments/, för att den inte ska bli okontrollerbar. Även ropen på reglering av AI-utvecklingen ökar i styrka. Det är onekligen så att utvecklingen på området går i en rasande fart. Oavsett om vi bromsar den eller inte så kommer den att påverka vårt samhälle. AI-kompetens kommer kanske att bli vår tids viktigaste kunskap. Det menar man i alla fall i en artikel i MIT Technology Review, https://www.technologyreview.com/2023/04/12/1071397/ai-literacy-might-be-chatgpts-biggest-lesson-for-schools/.

Ta vårt eget område, omvärlds- och framtidsanalys, som exempel. I likhet med många andra kommer även detta att förändras. AI-verktyg som ChatGPT kan (ännu) inte förutspå framtiden men den är fantastisk på att sammanställa information och lokalisera vad som är viktigt i olika texter….

Fortsätt läsa här

Prenumerera här